Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, ώρα 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα), θα παρουσιαστεί από τις εκδόσεις Παπαζήση το νέο βιβλίο των Αντώνη Ζαΐρη και Γιώργου Σταμάτη «Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός - Πορεία προς την αβεβαιότητα».

prosklisi zairi stamati megalos metaschimatismos

logo

 

 

 Συνεδριακή Συνάντηση στο Διαδίκτυο

Ψηφιακές τεχνολογίες και κατανάλωση, οικονομία και ανταγωνισμός

Οι μόνιμες αλλαγές στο προφίλ της κατανάλωσης, με την ευρεία υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την επίδραση της πανδημίας, οι συνέπειες και η σχέση με την οικονομία και τον ανταγωνισμό.

Read more

Μπορεί κάποιος να μιλήσει για μια χώρα σε κρίση χρησιμοποιώντας μαθηματικά κλάσματα; Οι Αντώνης Ζαΐρης και Γιώργος Σταμάτης αυτό ακριβώς πράττουν στο νέο τους βιβλίο «Παγωμένο μέλλον» που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Σιδέρη: συνδυάζουν σκέψεις, ιδέες και προτάσεις με απλές μαθηματικές συναρτήσεις (κλάσματα) σε κάποιους από τους πιο κρίσιμους τομείς και χώρους του δημόσιου βίου, επισημαίνοντας έτσι το τρομακτικά μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο που εμφανίζεται παντού: Στην πολιτική ζωή, στη δημόσια διοίκηση, στην οικονομία και στην κοινωνία. Οι δύο συγγραφείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: τα κλάσματα αυτά, σημειώνουν, «περιέχουν» τις ζωές των προγόνων μας, των γονιών μας, ημών των ίδιων, των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών…

Read more